Dom Maklerski Banku BPS
Jacek Borawski

Po godzinach

Data: piątek, 10 Marzec, 2017
Autor: Jacek Borawski

1973 Electric Light Orchestra – 2


A1 In Old England Town (Boogie No. 2) 6:49
A2 Momma 7:12
A3 Roll Over Beethoven 7:47
B1 From The Sun To The World (Boogie No. 1) 8:14
B2 Kuiama 11:11
Data: piątek, 10 Marzec, 2017
Autor: Jacek Borawski

1971 Electric Light Orchestra – I

o jeden raz za dużoraz i wystarczybyć może znowuwysłucham na pewnow sercu (No Ratings Yet)

* – posłuchałem raz i o jeden raz za dużo
** – raz i starczy
*** – może kiedyś powrócę, a może nie
**** – na pewno powrócę
***** – w sercu


A1. 10538 Overture [05:28] A2. Look At Me Now [03:15] A3. Nellie Takes Her Bow [05:58] A4. Battle Of Marston Moor (July 2nd 1644) [06:01] B5. 1st Movement [02:58] B6. Mr. Radio [05:03] B7. Manhattan Rumble (49th Street Massacre) [04:21] B8. Queen Of The Hours [03:21] B9. Whisper In The Night [04:45]

Data: piątek, 10 Marzec, 2017
Autor: Jacek Borawski

1964 The Incredible Jimmy Smith – The Cat


A1 Theme From „Joy House” 4:36
A2 The Cat (From The MGM Motion Picture „Joy House”) 3:22
A3 Basin Street Blues 3:59
A4 Main Title From „The Carpetbaggers” 4:05
B1 Chicago Serenade 4:00
B2 St. Louis Blues 3:39
B3 Delon’s Blues 4:45
B4 Blues In The Night 4:55

Data: czwartek, 9 Marzec, 2017
Autor: Jacek Borawski

1965 John Fahey – Transfiguration of Blind Joe Death

Beautiful Linda Getchell 1:50
Orinda-Moraga 3:55
I Am The Resurrection 2:53
On The Sunny Side Of The Ocean 3:13
Tell Her To Come Back Home 2:40
My Station Will Be Changed After While 2:02
101 Is A Hard Road To Travel 2:17
How Green Was My Valley 2:15
Bicycle Built For Two 1:10
The Death Of The Clayton Peacock 2:52
Brenda’s Blues 1:45
Old Southern Medley 6:08
Come Back Baby 2:20
Poor Boy 2:25
Saint Patrick’s Hymn 0:55

Data: czwartek, 9 Marzec, 2017
Autor: Jacek Borawski

1964 The Miles Davis Sextet & The Thelonious Monk Quartet ‎– Miles & Monk At Newport


A1 –The Miles Davis Sextet Ah-Leu-Cha 5:47
A2 –The Miles Davis Sextet Straight, No Chaser 8:46
A3 –The Miles Davis Sextet Fran-Dance 7:04
A4 –The Miles Davis Sextet Two Bass Hit 4:13
B1 –The Thelonious Monk Quartet Nutty 13:55
B2 –The Thelonious Monk Quartet Blue Monk 11:15

Data: środa, 8 Marzec, 2017
Autor: Jacek Borawski

1956 Tito Puente ‎– Puente In Percussion


A1 Tito On Timbales
A2 Stick On Bongo
A3 Congo Beat
A4 Timbales Solo
B1 Four Beat Mambo
B2 The Big Four
B3 Swinging Mambo
B4 Tito And Mongo On Timbales